Централна пешачка зона у Мионици добија модеран изглед

СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ 12.01.2022.
12/01/2022
predsednik opstine mionica boban jankovic cestitao pravoslavnu novu godinu
ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ МИОНИЦА БОБАН ЈАНКОВИЋ ЧЕСТИТАО ПРАВОСЛАВНУ НОВУ ГОДИНУ
14/01/2022

Централна пешачка зона у Мионици добија модеран изглед

 park u mionici 1

Главно шеталиште и централни парк у Мионици биће у потпуности реконструисани и добиће нов изглед. Прва фаза радова у којој ће старе плоче бити замењене новим и уграђено партерно осветљење, вредна је 16,4 милиона динара. Министарство туризма определило је 12 милиона динара, док ће локална самоуправа учествовати са 4,4 милиона динара. План је да радови на првој фази буду готови до јуна, а такође је планирано да у другој фази радова буде уређено зеленило и мобилијар.

 park u mionici 2

Детаљна реконстукција централног шеталишта део је нашег плана да се Мионица развија и позиционира као важна и добро уређена туристичка дестинација. Ово је пројекат који ће променити и улепшати амбијент Мионице. Дуго смо чекали да централни део Мионице добија изглед какав заслужује. Ове године ћемо то и реализовати. У току је и израда пројекта проширења линијског парка. Пред нама су бројни пројекти који ће улепшати целу нашу општину, подићи животни стандард наших становника и унапредити квалитет живота -рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

park u mionici 3Општина Мионица у претходној години започела рехабилитацију тротара у вароши. Завршена је реконструкција у 5 улица, а чим дозволе временски услови радови ће се наставити у улици Војводе Мишића. Влада Републике Србије за рехабилитацију тротара у Мионици издвојила је 18,2 милиона динара.

 

Мионица је у претходној години добила нови изглед, реконстуисали смо око 4 километара тротоара. Радили смо плански. Ускоро нас очекује и реконструкција парка, када временски услови то дозволе. Безбедније и лепше улице, реконструисан парк, нови линијски парк уз Рибницу, Кућа Колубарске битке учиниће да наша варош буде још примамљивија за туристе-додао је Јанковић.

 

Централна пешачка зона у Мионици добија модеран изглед
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашу Политику заштите података.
Прочитајте још...