У ПОНЕДЕЉАК 16. АВГУСТА, ОПШТИНА ДОСТАВЉА 20 РЕЗЕРВОАРА С 20.000 ЛИТАРА ВОДЕ ЗА ПИЋЕ У МИОНИЧКА СЕЛА

susa1
ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ШЕСТ СЕЛА, ОБЕЗБЕЂЕНО 20 ЦИСТЕРНИ С ПИЈАЋОМ ВОДОМ
14/08/2021
СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ 16.08.2021.
16/08/2021

У ПОНЕДЕЉАК 16. АВГУСТА, ОПШТИНА ДОСТАВЉА 20 РЕЗЕРВОАРА С 20.000 ЛИТАРА ВОДЕ ЗА ПИЋЕ У МИОНИЧКА СЕЛА

 cisterne 1000

Мионичка села на чијој територији је проглашена ванредна ситуација сутра добијају резервоаре од 1.000 литара са пијаћом водом. Општина Мионица је по налогу председника општине и председника општинског штаба за ванредне ситуација донела одлуку да се из буџета општине финансира хитна набавка 40 резервоара са пијаћом водом. Достава резервоара са више од 20.000 литара пијаће воде почиње у 7 сати ујутру.

Поред тога, Војска Србије је послала две камион цистерне које обилазе села и достављају пијаћу воду грађанима.

cisterne vojska

– Велика је суша. Потрошња воде је огромна. Наша постојећа изворишта раде смањеним капацитетом. Међутим, сви грађани Мионице имаће довољне количине воде. То је наш задатак као локалне самоуправе. И ми ћемо им то обезбедити – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Цистерне се пуне на приватним извориштима која нису у систему водоснабдевања, а сутра ће се због близине доставе пунити на изворишту у близини Рајковића.

Општински штаб за ванредне ситуације јуче је прогласио ванредну ситуацију у шест села: Рајковић, Осеченица, Робаје, Мратишић, Буковац и Голубац.

Паралелно с тим општина је обезбедила прикључење још једног бунара на водоводни систем за Бању Врујци и околна села, а у току је испитивање бушотине у Голупцу.

На седници је донета одлука о строгој забрани употребе воде за заливање и друге намене, за време трајања ванредне ситуације, а инспекција је добила налог да врши појачан надзор на терену.

У ПОНЕДЕЉАК 16. АВГУСТА, ОПШТИНА ДОСТАВЉА 20  РЕЗЕРВОАРА С 20.000 ЛИТАРА ВОДЕ ЗА ПИЋЕ У МИОНИЧКА СЕЛА
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашу Политику заштите података.
Прочитајте још...