СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ПРАЗНИКА СВЕТОГ САВЕ

bogojavljenje6
БОГОЈАВЉЕНСКА МАНИФЕСТАЦИЈА У СЕЛУ МИОНИЦИ И ВРУЈЦИМА
19/01/2021
euprava vakcina
БЕЗ ВАКЦИНАЦИЈА НЕДЕЉОМ
28/01/2021

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ПРАЗНИКА СВЕТОГ САВЕ

Награђени победници Светосавског конкурса

  sv sava kc1 3

Поводом празника посвећеном првом српском архиепископу Светом Сави, општина Мионица је у уторак у Културном центру организовала свечану академију. Уметнички програм је обележило извођење драмске игре „Симеон Немања и Свети Сава“, по мотивима из дела Игора Бојовића у којој су учествовали глумци Градског позоришта из Ваљева Бранко Антонић и Петар Нинић, солиста Марко Томић, инструменталиста Лука Јездић и етно група „Мионе“ под вођством уметничког руководиоца Милене Урошевић. Емитован је и видео перформанс мионичких основаца, који је осмислила мултимедијална уметница из Београда Загорка Стојановић.

sv sava kc13

На крају свечаности је председник општине Мионица Бобан Јанковић уручио награде победницима Светосавског наградног конкурса за најбољу песму или прозни рад посвећену Светом Сави, који је организовала Средња школа „Мионица“ уз подршку Општине и локалних предузећа. У конкуренцији ученика седмог и осмог разреда основних школа прво место за поетски рад освојила је Јелисавета Ковачевић из ОШ „Милан Ракић“ Мионица, а за прозни рад Нађа Мијаиловић из ОШ „Десанка Максимовић“ Ваљево. Код средњошколаца награде за најбољи поетски и прозни рад уручене су Александри Ћировић и Ђурђи Ракић из Средње школе „Мионица“.

142855924 2803858723201616 4092801620537915875 o

 

Свети Сава је оставио огроман и неизбрисив траг у образовању, вери, духовности и историји српског народа. Заједно са својом лозом Немањића је поставио темеље српске државе. Широм наше земље сутра ће одјекнути Химна Светом Сави, која ће нас подсетити на јединство нашег народа, ма где он био. Породица као стуб државе јесте његова животна филозофија коју је проповедао и којој нас кроз своја дела и данас учи. Са задовољством га следимо и настављамо његов пут, пут заједништва. Морамо наставити да градимо и обнављамо наше школе, да учимо нашу децу правим вредностима, како је то чинио и Свети Сава-истакао је председник Општине Мионица Бобан Јанковић у свом обраћању на Светосавској академији.

 

sv sava kc16

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ПРАЗНИКА СВЕТОГ САВЕ
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашу Политику заштите података.
Прочитајте још...